August sau Fly me to the moon

Am simtit ca august a fost cea mai scurta luna din an. De fapt, nici nu m-am preocupat de trecerea timpului, am trait fiecare zi si am profitat de fiecare moment. August a fost despre zile lungi, despre caldura, despre carti citite, despre iesiri in oras, despre prieteni si despre vara.

1. Letting go sau calea renuntarii – cand citesti in prefata ca aceasta carte te schimba, fara ca tu sa faci ceva, esti un pic circumspect. Insa prefata avea dreptate. Este o carte care te face sa intelegi puterea distructiva a emotiilor pe care le reprimi. Mi-am inteles mai bine emotiile, comportamentele, tiparele dupa care actionez si cat de important este sa nu mai fug de emotiile “negative”. Nu ma mai ascund atunci cand simt furie sau tristete si nici nu le alung, nu ma identific cu acele stari si devin observator. E foarte faina senzatia de a fi observatorul propriilor emotii. Iti da o liniste interioara pe care nu o poti obtine cu nicio alta practica sau terapie.

2. Fandacsia – nu stiu sigur ce iubesc mai mult: palariile sau atelierul cu atmosfera si oamenii minunati care inseamna Fandacsia. Mie imi place sa spun povesti si sa port lucruri care spun povesti. Imi plac oamenii frumosi si plini de lumina si care impart lumina lor cu restul lumii. Iar Cosmina si Horia si creatiile ce ies din atelierul lor spun povesti si sunt pline de lumina. Eu mi-am purtat cu mare drag canotierele toata luna august, in special Cerul instelat care combina marile mele iubiri Italia si India intr-un mod atat de fain incat imi alina dorul de amandoua, am mai facut o vizita in atelier si m-am incarcat cu energie pozitiva si mi-am mai comandat o palarie. De data asta pentru toamna.

3. Linea – este unul din locurile mele preferate din Bucuresti. Am vazut acolo unele din cele mai frumoase apusuri. Au un Hugo excellent si mancare buna. Asa ca Linea a devenit locul nostru preferat de intalnire pe timp de vara si prima optiune intotdeauna. Nu apucam sa ne plictisim de acest loc ca se va sfarsi vara curand si o sa se inchida terasa. Avem timp toamna sa ne cautam alt loc de intalnire.

4. Prietenii – recunosc ca nu am o gasca mare de prieteni. Cei putini pe care ii am sunt absolut minunati si ii multumesc Universului pentru ei in fiecare zi. Nu apucam sa ne vedem prea des, insa stim ca suntem acolo unii pentru altii. In plus ne-am creat alternative la intalnirile fizice – vorbim des la telefon, organizam conferinte pe Skype sau Messenger. Facem tot posibilul sa ramanem conectati unii la altii si sa nu ratam momentele importante. Uneori momente importante sunt cand avem nevoie de o imbratisare sau incurajare ca singuri nu mai vedem lumina de la capatul tunelului alteori cand iti faci bagajele sa te muti in alta tara sau cand ai un examen important. In august am avut noroc de timp si de multe intalniri cu prietenii, profitand din plin de ultima luna de vara.

5. Vinul de rodie si bomboanele Panda – nu prea sunt consumatoare de vin. Si atunci cand beau, preferintele sunt foarte limitate: rose si Lambrusco. Insa vinul de rodie e cu totul si cu totul alta poveste. Simti gustul rodiei in pahar si visezi la 1001 de nopti si la calatorii in Armenia. Nici nu il pot incadra la categoria alcool ci la delectare. Daca vin nu prea beau, ciocolata mananc multa. Asa ca intre mine si bomboane nu putea fi decat o intalnire fericita. Legatura intre ursii Panda si Armenia inca nu am gasit-o insa bomboanele Panda sunt geniale, un produs de export de mare succes. In gasca mea au devenit obsesie, cu greu ne mai despartim de ele.

6. Sare,grasime, acizi, caldura – o mini-serie Netflix cu Samin Nosrat. Mancarea uneste oameni, mai mult decat orice altceva. Iar mancarea extraordinara nu trebuie sa fie complicata, elaborata si fancy. mancarea extraordinara are nevoie de timp, de ingrediente de calitate si de multa pasiune pusa in proces. Gatitul inseamna pasiune dar si chimie, imaginatie si indrazneala. A gati inseamna a cunoaste mai bine lumea si a o cuceri putin cate putin. Dupa un raid prin rafturile cu carti de gatit la super reducere, o carte senzationala despre mancare, gust si poveste de viata – Kitchens of the great Midwest, mini-seria Netflix a venit la fix. Iar micul bucatar din mine s-a trezit la viata si e plin de creativitate si indrazneala. Mai e de lucru la tusa finala insa inceputurile sunt promitatoare. Si nu, nu gatesc doar super creme si paste.

Luna august mi-a fost tare draga. Sper ca septembrie sa fie o vara intarziata.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *