Maraton de recunostinta pentru 2018

A inceput de ceva timp luna ianuarie a noului an, deja am inceput sa lucrez la obiective (lucru tipic pentru ianuarie) si mi-am facut curaj sa inchid si anul 2018. Cu 2018 am avut o singura problema majora – ca a trecut atat de repede incat nici nu am realizat cand a fost ianuarie si cand am ajuns pe 31 decembrie.

2018 a fost un an bulversant, in care lucrurile s-au aranjat exact cand au vrut ele nu cand sau cum am vrut eu, un an al schimbarilor, al caderilor de masti si al evolutiei. Si am atatea motive pentru care sa ii fiu recunoscatoare, asa ca sa incepem.

1. Pentru Adelut – dupa vreo cativa de ani de pauza, in 2018 m-am revazut cu Adelutul meu frumos. Si a fost ca si cum acei ani nu ar fi trecut, ca si cum ne-am revazut dupa cateva zile si am reluat lucrurile de exact unde le lasasem. Am sarbatorit 1 an de cand ne-am revazut si ne-am promis sa nu mai lasam sa treaca atata timp intre noi. Desigur in acest an am avut cele mai frumoase brose personalizate (facute desigur de Adelut) si cea mai frumoasa ilustratie cu lamai pe care o poate avea cineva in casa.

2. Uleiurile Doterra – le-am descoperit la final de 2017, dar in 2018 le-am folosit cam pentru orice problema. Sunt din categoria celor care cred ca exista un ulei esential sau un mix de uleiuri pentru orice problema. Wild Orange ramane marea mea iubire – aroma ma transporta imediat intr-o livada de portocali, grapefruitul m-a ajutat sa scot la suprafata sentimente si amintiri incuiate si inhibate de nu stiu cati ani, uleiul de lamaie este esential in bucatarie si il folosesc aproape in toate prajiturile (un strop de lamaie aduce soare in jur) si ma duce instant in Amalfi. Iar scortisoara, ei scortisoara este uleiul meu magic. Datorita lui anumite zile din luna sunt lipsite de dureri. Si sa treci de la 2 ketonal pe zi la nu am nimic e mare lucru, cel putin pentru mine.

3. Cursul Inner Engineering – eu cred ca acest curs ar trebui sa fie obligatoriu pentru toata lumea. Si am fi cu totii mai fericiti, mai linistiti si am trai intr-o lume mai buna. A fost cel mai lipsit de confort curs pe care l-am facut, m-a purtat prin stari si emotii incredibile, insa a dat startul unei povesti de iubire minunate – cea dintre mine si eu insami si viata mea. M-a ajutat sa fiu mai ordonata, mi-a schimbat perspectiva si mi-a fost ancora in momente in care simteam ca incep sa deviez. O sa fie iar in ianuarie iar minunata mea Eve-miau se duce. Iar eu jubilez de fericire!

4. Sadhguru la Paris – Dubla bucurie, de fapt, tripla – Sadhguru, Paris si Diana. In octombrie, am avut norocul ca lucrurile sa se aseze atat de frumos incat sa il pot vedea la Paris pe Sadhguru (multumesc Olimpia pentru asta, daca nu erai tu nu ajungeam). Dupa Inner Engineering, l-am descoperit pe Sadhguru (stiu ca pentru multi procesul e invers) si imi doream sa il intalnesc, sa ii simt acea energie puternica pe care toti cei care l-au intalnit o lauda si speram sa ma ajute cumva sa ies din deriva. Si a facut asta atat de simplu – prin energia sa, prin cuvintele sale dar, mai ales, printr-o meditatie in care am reusit sa ma centrez si sa imi gasesc suficiente raspunsuri in interiorul meu. Si drumul meu, oricat de sinuos ar fi e al meu si e ok asa.

5. Parisul – Iubesc Parisul. In special pentru ca acolo sta Diana si in rest pentru multe alte motive. Pentru arhitectura, pentru femeile chic, pentru magazinele minunate, pentru stil, pentru gradini, pentru macarons, pentru muzee, pentru limba franceza, pentru Turnul Eiffel si altele. Iar in toamna m-am bucurat de plimbari lungi pe strazi, de revizitat locurile preferat, de gasit magazinul cu ingerasi indicat de vecina (undeva in Montmartre), de macarons de la Pierre Herme (in fiecare zi), de Turnul Eiffel in fiecare zi si de Diana.

6. Nutritionista – din mai merg la nutritionist si am nimerit cea mai faina nutritionista ever. Mi-a schimbat modul de a combina alimentele, m-a facut mai constienta de ce mananc si cum mananc, de alimentele care nu imi fac bine chiar daca imi plac, imi intelege pasiunea pentru dulce si m-a ajutat sa o temperez. Aaaaa si am dat jos 10 kilograme cu ea si mi-am schimbat stilul de alimentatie. Lucram mai putin cu diete si mai mult cu stil de alimentatie.

7. Cartile citite – aveam ca obiectiv 50 de carti in 2018. Nu l-am indeplinit, din pacate, m-am oprit la 48 de carti. Dintre acestea cateva au fost absolut wow, de pastrat in biblioteca, citit si recitit. Iata si lista mea:
* Taramul lamailor – o excursie in istoria citricelor si in Italia. O carte la fel de savuroasa ca o prajitura cu lamaie
* Bunica mi-a zis sa iti spun ca ii pare rau – o carte la care plangi si, in acelasi timp, iti rade sufletul.
* Iubeste si fii iubita – o carte despre relatii si despre vindecare. Pentru mine e un manual pentru orice relatie
* The Language of Food – bucatariile diverselor popoare au atatea lucruri in comun si istorii atat de surprinzatoare incat nu e de mirare ce farmec are mancarea, mai ales cand oamenii se reunesc in jurul mesei
* Inteligenta culinara – cand un autor de retete si critic culinar povesteste propria aventura cu kilogramele in plus, inveti si tu cum sa iti eficientizezi consumul de calorii si gustul. Pentru ca toti mancam pentru gust, de fapt
* Mindsight – creierul nostru poate fi cel mai bun prieten al nostru, daca invatam cum sa il folosim eficient si suntem deschisi sa ne schimbam tipare de gandire
* GRIT – wow, cat de importanta este perseverenta pentru a reusi in tot ce ti-ai propus si pentru a-ti dezvolta pasiunea

8. David Garrett – a fost unul din cele mai frumoase concerte la care am fost vreodata. David Garrett este atat de talentat incat ar putea sa faca orice cu vioara sa. Si pune atata pasiune in muzica sa incat e imposibil sa nu o simti din public. Am plutit, am zambit, am visat, am plans si mi-am dorit sa nu se termine concertul. De-abia il astept pe urmatorul.

9. Oamenii de pe peron – sunt unele prietenii care nu mor, peste care trece timpul si distanta, se pune praful, dar cand oamenii se reintalnesc, invie ceva si se anuleaza timpul. In 2018 mi s-a demonstrat ca exista astfel de prietenii. Am avut norocul acesta nu doar cu Adelut ci si cu constiinta mea – Onutu. Cred ca, de multe ori, in viata, suntem calatori care asteptam trenuri si ramanem mult timp pe peron sperand sa treaca trenul ratat sau cel bun. Si Bubulina este unul din marile recastiguri (dati-mi voie sa inventez acest cuvant pentru ca altul nu se potriveste mai bine) din 2018.

10. Oamenii care au ramas – in viata noastra suntem calatori prin vietile altor oameni iar ei, la randul lor, sunt calatori in vietile noastre. Intra, ies, stau mai mult sau mai putin sau pentru totdeauna. Le sunt recunoscatoare oamenilor care au intrat, celor care au iesit pentru tot ce mi-au adus in viata dar, mai ales, celor care au ramas. Celor care sunt acolo, indiferent cat de des sau rar vorbim. Celor pe care te poti baza la orice ora si in orice moment. Celor carora nu trebuie sa le spui multe pentru ca dintr-o imbratisare inteleg totul. Simo, Luciana, Mihaela, Rox, Eve-miau, Alinuta, Elena, Renatta sunteti aici (si in suflet) chiar daca nu vobesc de voi prea des.

11. Oamenii oglinda – sunt unii oameni care te forteaza sa privesti atat de adanc in interiorul tau incat uneori ai vrea sa spargi oglinda pe care o reprezinta ei. Dar daca reusesti sa nu spargi oglinda si sa nu iti pierzi prietenul(a) ai castigat lozul cel mare. Oglinda mai mare sau mai puternica decat Ioana nu am avut in 2018 sau in alti ani. Si nu stiu prin ce miracol nu am spart oglinda si nu am dat foc unei prietenii pe viata, dar am avut un incredibil noroc ca undeva pe drum m-am trezit la realitate. Iti multumesc Ioana.

2018 a venit si cu o lectie extrem de importanta – lucrurile nu iti pica din cer, trebuie sa depui si tu un pic de efort ca ele sa se intample. Cu lectia aceasta invatata si plina de recunostinta pentru tot ce a fost bun si pentru tot ce a fost dureros dar care m-a ajutat sa cresc incep anul 2019. Nu stiu cat de pregatita sunt pentru el, dar stiu sigur ca am sa fac tot ce pot eu mai bine….

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *