azi nu o sa uit sa imi folosesc creativitatea

eu uit! si nu uit lucruri care pot fi trecute in agende, in memoria telefonului sau pentru care sa-ti pui remindere, nu uit date de nastere, evenimente, lucruri de facut. pentru acestea ar fi de ajuns sa iau niste lecitina.
eu uit lucruri esentiale! uit ca sunt minunata, ca sunt o persoana optimista, ca rad mult, ca sunt creativa, ca pot muta muntii din loc, ca pot face minuni, ca instinctul meu da rareori gres si alte lucruri de genul acesta. pentru acest tip de uitare nu am gasit inca un remediu.
acum 3 ani m-am indragostit de Barcelona -de oras, de atmosfera si de senzatia minunata de putere si de incredere pe care mi-a dat-o. acolo am avut senzatia ca pot orice, ca merit lucruri frumoase, ca exista minuni, ca pot muta muntii din loc daca vreau, ca trebuie sa am incredere in mine si am invatat sa ma iubesc pe mine. si mi-am promis sa nu uit aceste lucruri. m-am gandit mult sa-mi pun un reminder fizic al acestor stari, am ezitat intre un tatuaj(prea multe ace si prea multa durere totusi) si un piercing. am ales varianta clasica de piercing – inca o gaura in ureche. credeam ca ma va ajuta sa-mi amintesc. de multe ori singurul lucru de care-mi aminteau cerceii in plus era ca nu sunt dezbracata (am senzatia ciudata ca daca nu port cercei sunt dezbracata, asa ca nu-mi scot niciodata cea de-a doua pereche). m-am gandit ca daca s-ar fi infectat sau m-ar fi durut ingrozitor reminderul ales, n-as mai fi uitat.
ani de zile mi-am negat placerea de a scrie si formarea de filolog. a fost nevoie sa raman fara serviciu sa-mi aduc aminte de ea, sa o redescopar.
creativitatea mea a fost inchisa intre margini bine delimitate. trebuia sa gandesc asa, sa fac lucrurile intr-un anumit mod pentru ca asa dadea bine, pentru ca asa ii placea lui x sau y. din nou, in momentul in care m-am trezit fara stabilitate, mi-am regasit creativitatea -care mi-a devenit sprijin sau uneori locul in care evadez.
de cateva luni, uit aproape zilnic cine sunt si cum sunt. multi prieteni imi spun ca asta nu e raluca pe care o stiau ei. uneori ma intreb unde e raluca pe care o stiu eu? si zilnic incerc sa-mi aduc aminte de mine si incerc sa nu uit. nu-mi iese intotdeauna, din pacate.
aseara am primit un cadou – o cana pe care scrie “Azi nu o sa uit sa-mi folosesc creativitatea”. o voi folosi zilnic. va fi reminderul meu.
si in timp ce beam ceaiul din cana reminder si scriam pe blog am luat decizia ca azi sa nu uit si sa transform fiecare zi in azi.

voi ce nu uitati azi?

Posibil sa va placa si ...

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *