Decembrie sau Relax, Take it easy

Decembrie cred ca este luna cea mai scurta din an. Nici nu apuci sa realizezi ca e 1 Decembrie, intri în frenezia cumpărării cadourilor, pregătirilor de sărbători și realizezi ca ai ajuns în 31 decembrie. O luna care trece mai repede decât vântul și gândul.

Oricât de rapida a fost luna am avut totuși timp și parte de experiente pentru care sa fiu recunoscătoare.

  1. Toate prăjiturile comandate, livrate și super apreciate. Am făcut sute de bucăți de turta dulce (pana și Sirun e mare fan), checuri cu multa ciocolata și whisky. Am făcut primii mei cozonaci și am depășit o teama nefondata. Și mi-am făcut parte din lista de prajituri pe care vreau sa le testez în 2020.
  2. Figurinele din Spărgătorul de Nuci. Iubesc soldații din Spărgătorul de Nuci și de anul trecut am început o colecție de figurine pentru Crăciun. Anul acesta colecția a crescut considerabil cu câteva exemplare minunate.
  3. Timp pentru relaxare. Oricât de puternica a fost senzația de fast forward în aceasta luna, am găsit timp sa savurez dimineața o cana de ceai sau o cafea, sa lenevesc în pat în weekend, sa răsfăț și sa plimb câinele, sa vad un film, sa beau un vin fiert cu câte o prietena și sa stau eu cu mine. Și sa fug la Sibiu sa vad târgul de craciun, sa stau la povesti cu rudele, sa fac drumul înapoi spre București cu sora mea.
  4. Amsterdam – pentru prima oara după mult timp, plec de Revelion într-o vacanta. Cum Luciana e la Amsterdam și nu vine în tara, ne ducem noi în vizita. Nu știu ce îmi place mai mult acum – casele parca de turta dulce, decorațiunile de Crăciun extrem de finuțe și de bun-gust, timpul cu fetele sau vremea însorită (pana pe 31 decembrie, din ianuarie a devenit mai dickensiana). Iar focurile de artificii minunate. Cred ca ele sunt preferatele mele.

Cred cca decembrie despre asta este de fapt, despre a încetini un pic ritmul, despre a te bucura de ce e în jurul tău, despre a acorda atenție și a fi mai conștient și a petrece mai mult timp cu cei dragi.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *