Februarie, martie sau Arrivederci Roma

Primele doua zile din februarie m-au prins cu eveniment la Sala Palatului și munca vreo 15h pe zi, iar primele zile din martie cu prăjituri intens. În niciuna din zilele lui februarie și primele din martie nu m-as fi gândit la furtuna care a venit peste noi.

Februarie a trecut ca un vis frumos iar martie ca un an întreg. Și am ajuns și la final de martie, în plina ceata și confuzie dar sa nu uitam de momentele de recunoștință.

  1. Sicilia – după un weekend plin cu eveniment la Sala Palatului și muuuuulta munca, a venit vremea pentru relaxare. Și unde e relaxarea mai frumoasa dacă nu în Italia? Am avut un weekend lung în care s-a dilatat timpul și pe care l-am simțit ca o săptămână. Plecata din București de la nămeți de zăpadă și frig am ajuns la 15 grade, cer senin și soare. Am locuit într-o pensiune cu o livada de portocali și lamai, dimineața pe terasa inspiram aer proaspăt și admiram Etna în dreapta și marea în stânga. Am văzut Etna în acțiune, cum arunca lava, am ras, am mers pe jos de am făcut febra musculara, m-am plimbat ore întregi prin livada, am făcut sute de poze la lamai, am băut prosecco și am mâncat bine. Am văzut un apus superb de soare în conul Etnei, am stat pe malul marii ca o meduza și m-am bucurat de primăvară. Ciudat, dar tot timpul cat am stat în Sicilia, am avut în minte doar melodia Arrivederci Roma
  2. Am recitit Alice în tara minunilor și mi-am recăpătat încrederea în imaginație și în magie.
  3. M-am văzut cu prietenii și am făcut planuri de viitor.
  4. 1 și 2 martie au fost zile pline de prajiturit. Un tort cu ciocolata care s-a evaporat în câteva minute (din spusele consumatorilor) și apoi peste o suta de biscuiți cu ciocolata din care nu au rămas nici firimiturile. Pe 8 martie m-am jucat iar de-a ucenicul vrăjitor, magul cozonacilor și am făcut mucenici…. Yummy yummy bun bun
  5. Concertul Mariza – cred ca am ratat doar un concert al Marizei din cele susținute în București și mare toanta am fost. Pe 7 martie, Mariza a oferit iar un regal. Și-a pus inima pe tava în fata publicului și și-a lăsat vocea sa zboare. Iar noi, cei din sala, am zburat și am vibrat cu ea. Am călătorit și am visat cu ea. Iar pentru acele ore sunt extrem de recunoscătoare. Am hrana pentru suflet un an întreg.
  6. Brunchul de 8 martie pe muzica mixata de Andi Moisescu și cu fetele mele. Hugo bun, mâncare faina, muzica bună, companie faina și povesti și râsete, mărțișoare și flori și multa iubire. Cam despre asta a fost 8 martie.
  7. Crash, boom, bang – de pe 9 martie însă lucrurile au explodat. Tot mai mulți bolnavi și în România, evenimente anulate, incertitudine, teama și multe alte lucruri mai urate. Cu toate astea, sunt deja în a treia săptămâna de lucrat de acasă, am încă destulă activitate, m-am reorientat spre comenzile online și am găsit și producători locali geniali. Mi-am comandat cea mai frumoasa lenjerie de pat cu lamai ca o livada de pe Coasta Amalfitana, mi-am făcut o rochie pe comanda care îmi vine turnata deși nu am fost la nicio proba. Lucrez de la părinți – pe care i-am consemnat în casa și câinele îmi păzește fiecare mișcare. Cred ca el e cel mai fericit ca lucrez de acasă. Bine, încă nu înțelege conceptul de lucrez..dar suntem pe drumul cel bun.
  8. Primăvara de afara. Da, afara a venit primăvara, miroase a verde și a flori, e liniște. Iar eu profit de perioada asta sa fiu atenta la mine, sa fiu mai conectata la prieteni și la oamenii din jur, sa îmi recunosc teama și sa merg dincolo de ea. Nu e ușor și am zile mai bune și zile mai proaste. Dar fac ceea ce pot și asta e suficient.
  9. Fetele de la sugarspice.ro – care mi-au furnizat drojdie, faina, cacao și ciocolata. În vremurile astea, cu ingredientele astea visez frumos.

Încă îmi canta în minte Arrivederci Roma și când ma gândesc la Italia îmi vine sa plâng. Dar știu ca o sa treaca, va ieși din nou soarele și o sa ajung într-o noua vizita în Italia.

Îmi doresc doar ca, oricare ar fi lecția acestei perioade, sa o învăț sau sa o învațăm cu toții..

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *