haos si minuni

o dimineata innorata si o banca in parc. lume care trece grabita spre birou, gata s ainceapa o noua zi d emunca. lalele multicolore inflorite si incremenite in liniste. inca nu s-au trezit din somn. oamenii de pe strada sunt tot mai putini. au intrat deja in cladiri, deschid calculatoare, isi toarna in cani cafele, mai funeaza o tigara si se pregatesc sa plonjeze in forta in activitatile cotidiene.
se aude zgomotul masinilor care trec pe strada. seamana cu sunetul unei cascade. apa care cade in gol fara incetare. o pauza intr-un oras aglomerat si mereu pe fuga.
a inceput sa ninga. cu petale albe si roz. se scutura florile din copaci. natura se pregateste de vara. dar ar trebui sa-i spuna cineva acest lucru si vremii. e prea frig iar norii adrunati pe cer vestesc o zi ingandurata si cenusie. dar unde este soarele?
probabil a plecat in vacanta. da oamenilor sansa de a le fi dor de el.
pe banca statuia incremenita care asteapta si priveste lumea din jur si ritualul matinal al trecatorilor, simte cum este cuprinsa de frig si de emotii. emotiile asteptarii, dorinta de a primi in dar o minune. e straniu sentimentul de a fi singur si linistit pe o banca izolat de agitatia celorlalti. viata e altfel privita din afara, ca un strain. apar minuni atunci cand te astepti mai putin…

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *