Ianuarie sau Happy New Year

Si a inceput un nou an. (Mai mult, a si trecut o luna din 2020). Cum mie luna ianuarie mi se pare o luna destul de deprimanta am considerat-o luna de proba/de recalibrare/dezmeticere. Doar ca acum, cand ma uit in urma, realizez ca a fost o luna minunata, cu multe lucruri frumoase si oameni faini.

  1. Muzeul Van Gogh. Il iubesc pe Van Gogh. As putea petrece ore in sir stand in fata tablourilor sale si sa ma pierd in admiratie, in observarea detaliilor si in vise despre ce si-a imaginat, ce a vazut si ce a vrut sa transmita. Nu aveam cum sa ratez vizita la Muzeul Van Gogh (ca sa fiu sincera, nu o voi rata niciodata, oricat de des as ajunge la Amsterdam), asa ca am spus sa incep anul senzational cu Van Gogh. Soc si uimire pe 1 ianuarie cand la intrare aflam ca Muzeul este sold out pentru 1 si 2 ianuarie. Am fost si inca sunt fericita de aceasta veste. Daca un muzeu isi epuizeaza biletele in primele doua zile ale anului (avand program normal de vizitare) inseamna ca lumea asta inca mai cauta frumosul. Si pentru Vincent e un cadou superb sa iti incepi anul cu el si arta sa. Am vizitat muzeul pe 4 ianuarie si m-am bucurat de fiecare secunda petrecuta acolo.
  2. Amsterdam. Daca pana pe 31 decembrie la Amsterdam a fost o primavara insorita, de pe 1 ianuarie parca a venit toamna bacoviana. Asta nu m-a impiedicat sa ma bucur din plin de oras, de plimbari pe stradutele sale inguste, sa admir casele, canalele, sa beau ciocolata calda, sa vizitez o expozitie de bijuterii ale nobililor rusi (pe 1 ianuarie), sa stau la coada 20 de minute ca sa cumpar ultimii 4 biscuiti de la Von Staepele (yap, sunt super norocoasa), sa imi umplu trollerul pana la refuz cu sosete (toate sclipicioase), mini-tavi de chec si painici, sampoane Aussie, Kit-Kat roz si niste branza.
  3. Un pahar de sampanie de la Fandacsia. Audrey Hepburn spunea ca nu ai niciodata suficient zahar in viata, eu sunt de parere ca nu ai niciodata suficiente bijuterii si…palarii de la Fandacsia. La Cosmina si Horia in atelier ma simt ca in Alice in Tara Minunilor alaturi de Palarierul Nebun, intr-o lume magica. Cand in primele zile ale anului intri in atelierul lor, bei un ceai bun cu ei si stai la povesti, cumperi un fascinator fabulos simti cat de norocoasa esti si stii ca vei avea un an senzational.
  4. Cartile citite. Ei bine, in ianuarie mi-a reusit planul de a citi toate cartile propuse. Pentru 2020 mi-am propus 50 de carti, in ianuarie am bifat 5. Si ce carti. Am inceput anul cu “Sefa” -carte despre pasiunea de a gati, despre prietenie si devotament dar si despre tristete si singuratate. “Furtuna din ceasca de ceai” a fost o lectie de fizica aplicata pe care imi doresc sa o fi primit in liceu. Daca asa s-ar preda lectiile de fizica, toti am intelege mult mai bine materia si cum putem sa o aplicam zi de zi. Favorita mea ramane insa “Rules of Civility” de Amor Towles. Este genul de roman caruia ii faci un deserviciu rezumandu-l, cel mai bine te bucuri de el cand il citesti, mai bine zis il savurezi.

Pe langa toate astea, in ianuarie a fost si vreme cam de primavara, ceea ce pe mine ma bucura.

A trecut prima luna din an, probabil nici nu voi realiza cand ajung sa scriu jurnalul de recunostinta pentru intregul 2020. Timpul parca trece tot mai repede si nu avem nicio sansa sa tinem pasul cu el. Doar sa ne bucuram de fiecare zi.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *