lectii

Poate uneori lectiile pe care le avem de invatat nu sunt despre a schimba o situatie. Ci despre a accepta ca unele situatii nu pot fi schimbate si sa pleci. Si sa schimbi modul in care te raportezi tu la o situatie.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a-i schimba pe altii. Ci despre a te privi adanc pe tine si sa te schimbi tu. Sa corectezi tu la tine ce ai marcat cu rosu la ceilalti.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a te lupta cu morile de vant. Ci despre a lasa vantul sa curga frumos printre paletele morii. Sau despre a te uita la vantul care actioneaza morile si ce lucrurile frumoase ies din aceasta miscare aparent in gol.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a pleca neaparat. Ci despre a ramane pe loc si a astepta sa treaca furtuna.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a-i ajuta pe altii. Ci doar despre a le netezi calea, despre a le pregati terenul de pe care sa-si poata lua zborul, despre a fi mesager si mijlocitor, despre a-i duce in locurile si langa cei benefici si despre a-i lasa singuri sa-si aleaga calea.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a purta luptele altora. Ci despre a-I incuraja de pe margine, despre a le pansa ranile, a le fi sfatuitor de taina, spion in liniile inamice, purtator de steag, aducator de apa, despre a fi acolo pur si simplu .Si despre a-ti pune armura cea mai buna si a-ti infrunta dusmanul. Sau despre a face pace cu dusmanul care e doar imaginar.
Poate uneori lectiile nu sunt despre suparare si incrancenare. Ci despre a invata sa fii recunoscator pentru toata lumina din acel intuneric in care ai intrat. Sa fii recunoscator pentru ca-ti auzi tot mai clar vocea interioara pe care o pierdusei.
Poate uneori lectiile nu sunt despre a invata din greseli. Ci despre a te bucura de liniste si despre a te pregati pentru ce urmeaza.
Poate uneori lectiile pe care trebuie sa le invatam nu au o singura tema si tocmai cand crezi ca ai picat examenul, descoperi ca esti premiant.
Intotdeauna lectiile nu sunt despre ceilalti. Ci doar despre noi…

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *