lumea fara ochelari

siluete si forme neclare, orizont difuz si aer laptos, hainele sunt pete de culori improscate de pensula pe o paleta de pictor. oamenii devin asemanatori, isi pierd identitatea si trasaturile. fetele lor sunt un amestec absurd de nas, ochi si buze. si intotdeauna par a fi cineva cunoscut. literele si cifrele de pe panourile publicitare sunt simple obiecte de decor sau simple urme de culoare.
un analfabet care se lupta sa invete cuvintele sau un amnezic ce se chinuie sa-si aminteasca daca pe lume exista litere si cifre. scrisul devine inutil. la fel orice semn sau simbol ca reper de ghidare.
luminile devin aureole de sfinti in jurul unor becuri. in departare isi pierd definitiv forma si culoarea si sunt reduse la simple puncte luminoase. iar aproape si departe se masoara in cat de clare sau incerte sunt lucrurile din jur. si e uimitor cat de repede se misca unele lumini, in timp ce altele raman fixe si la fel de distantate. unele forme isi schimba culorile, destinatia si realitatea le transforma in ceva total diferit de ce crease imaginatia, pe masura ce se apropie.
urme si umbre prin ceata. picaturi difuze de ploaie. vieti si povesti paralele, imagini disparate din filme mute sau cu sonor la care esti simplu spectator, scene razlete si actori rataciti din propriile piese.
o lume fara contur clar, fara forme stricte, in care imaginatia este personajul principal. pasii urmeaza o traiectorie invizibila si sunt actionati de inertie. spatiu confuz, neclar, cu instinctul unic ghid, zone tulburi si fiecare pas e o aventura si o victorie impotriva necunoscutului, senzatia ca esti singur intr-un univers straniu care funtioneaza dupa alte reguli, denivelari de asfalt transformate in dealuri de care te impiedici, balti ce devin oceane in momentul in care incerci sa le traversezi,neclaritate si incertitudine incat simti nevoia sa intinzi mana si sa pipai lucrurile din jur, o masca data jos, libertatea de a vedea lucrurile asa cum vrei nu cum sunt de fapt, nu mai exista spatiu si nici timp, ideea de pericol este inlocuita de curajul ce traieste in minte si care indeamna la gesturi de erou…..asa arata lumea privita fara ochelari.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *