luni

mi-as dori sa am nebunia lui Don Quijote, sa fiu un cavaler ratacitor in cautarea dreptatii si adevarului si sa incerc sa salvez binele din lume. doar ca am obosit sa lupt cu morile de vant si mi-am pierdut capacitatea de a vedea realitatea altfel decat asa cum este.
mi-ar placea sa am pasiunea lui Van Gogh si sa-mi urmez visul pana la limita ratiunii si dincolo de ea, pana la capatul vietii, fara sa ma indoiesc, fara sa ma gandesc la maine. sa-mi pun sufletul in ceea ce fac si sa-mi pierd mintile pe parcurs, asa cum spunea Vincent. sa traiesc pentru o idee si, in ciuda sentimentului ca esti singur in fata lumii, neinteles si un ratat in mintea celorlalti sa ai curajul de a merge pe drumul tau, de a-ti iubi pana la moarte visul.
as vrea sa am idealismul lui Hemingway si sa lupt pentru cauzele pierdute cu aceeasi incredere si forta ca si cum le pot castiga, sa nu accept niciodata ca realitatea nu e asa cum mi-o imaginez eu, sa cred mereu ca oamenii isi pot schimba destinul, ca-si pot depasi conditia.
ar fi ideal sa mai am naivitatea unui copil, sa cred orice aud, sa rad din cele mai nesemnificative lucruri si sa nu cunosc frica, sa pot sa imbratisez marea fara sa ma tem ca nu stiu sa inot, sa culeg ciulini cu mana goala fara sa ma gandesc ca ma inteapa, sa alerg desculta prin iarba fara sa simt radacinile si paiele uscate care-mi ranesc talpile, sa vars o cana de ceai fara sa-mi pese ca se strica mobila, sa sparg un pahar si sa rad de zgomotul facut de cioburi.
si mi-as dori sa nu-mi pese de consecinte, sa am curajul sa spun mi-e dor si nimic altceva, sa las sa sune telefonul si sa nu mai acord sanse inutile unei povesti pierdute demult, sa nu mai fug de tentatii, sa-mi inving teama si sa pasesc in necunoscut, sa nu mai citesc horoscopul in asteptarea unor vesti bune pentru ca ele vin oricum atunci cand le astepti mai putin.
cred ca imposibil este un cuvant inventat de zei ce vor sa le limiteze oamenilor puterea de a visa si curajul de a incerca si mi-ar placea sa-l sterg din dictionare, din orice text si orice memorie.
si mi-as dori ca incepand de azi sa fiu un pic mai mult din cea care-as dori sa fiu…

Posibil sa va placa si ...

1 Comment

  1. te-am share-uit pe fb meu pentru ca azi te-am descoperit asa (ca de cunoscut ne-am cunoscut prin anul 1 de facultate) si imi place foarte mult tonul, atitudinea, fraza …
    felicitari din tot sufletul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *