Maraton de recunostinta – decembrie

Chiar daca a inceput deja luna ianuarie a anului 2019 si pentru ca mi-am acordat cateva zile de leneveala si relaxare fara a-mi folosi laptopul, de-abia astazi scriu motivele de recunostinta pentru luna decembrie. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Decembrie a fost o luna cu multa energie, pana si zilele libere tot ocupate au fost. O luna in care s-au intamplat multe si in care m-am simtit ca intr-un vartej in care, in cele din urma, am renuntat sa ma mai zbat. A fost si luna pe care am simtit-o cel mai puternic montagne-rousse din tot 2018. Am trecut prin atatea stari, uneori chiar in cursul aceleasi zile iar in altele am avut o singura stare care sa ma insoteasca. Nu m-am mai luptat cu niciuna din ele, indiferent cat de pozitiva sau negativa a fost. Le-am lasat sa fie si am acceptat ce a vrut fiecare sa imi transmita, oricat de deranjant era.

Tot in decembrie am ajuns la mai multe filme decat in prima parte a anului. Si mi-au placut toate, de la cele fantasy la musical-uri, la comediile romantice. Au fost toate compatibile cu starile mele sufletesti, fiecare fix a venit exact la momentul potrivit.

Speriata ca se apropie anul de final si nu mi-am atins obiectivul de lectura pentru 2018, parca mi-am recuperat brusc si cheful de citit. Iar Mihaela m-a aprovizionat cu carti minunate de la Bookster. 2018 a fost dedicat cartilor de psihologie si de dezvoltare personala si, mai putin, beletristicii. Dar, in decembrie, am citit un roman al unuia din scriitorii mei preferati (descoperiti in 2017) – Scandalul de Fredrik Backman. O carte mai dura decat anterioarele citite de mine, in care granita dintre bine si gresit si corect si incorect este extrem de fina si care te face sa intelegi (unul din personaje si recunoaste acest lucru) cat de complicate sunt prieteniile. Pentru mine, principalul mesaj al cartii este ca, dupa o suferinta, nu te faci bine prin minune, ci lupti si lucrezi tu cu tine si, din intunericul din tine, iti regasesti lumina. Drive de Daniel Pink este o alta carte care m-a fascinat. Este surprinzator ce ne motiveaza cu adevarat. Iar atunci cand intelegem asta, parca totul e mai simplu.

Decembrie este si luna cadourilor, asa ca am primit si facut multe cadouri. Partea buna a prieteniilor de o viata este ca ajungi la un punct la care iti permiti sa intrebi ce isi doresc cadou. Partea extraordinara a fost ca am si gasit lucrurile pe care si le doreau in varianta super-extra-minunata. Partea cu adevarat suprinzator de delicioasa a fost cat de bine mi s-au potrivit mie cadourile primite.

Semintele sadite pentru 2019. In mare parte au fost semintele concertelor. Am bilete la Mariza (inca regret ca i-am ratat concertul din 2018), la Electric Castle (ii astept pe Florence and the Machine de cativa ani de zile, asa ca nu ii ratez sub nicio forma) si la Mirabai Ceba. Bine, pe 27 decembrie mi-am setat si obiectivele si intentiile pentru 2019, dar asta e alta poveste.

Am reusit sa ma vad cu prieteni si oameni dragi in decembrie sau sa ma aud la telefon mai des cu ei. Am acordat si am primit timp. Iar timpul acordat celor dragi este cel mai frumos cadou. Le multumesc tuturor celor care mi-au facut acest cadou.

Am facut prajituri, am fost la cateva clase minunate de yoga si una uluitoare de stretch (de unde m-am ales si cu o obsesie pentru melodia Dive a lui Ed Sheeran), am baut cafele si multe ceaiuri, m-am bucurat de ninsoare si am acceptat frigul, am ascultat colinde si m-am bucurat de tot ce e frumos in jurul meu.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *