Oportunitati si lectii

Uneori situatiile prin care trecem sunt doar pentru a invata sa spunem NU. Doar pentru a ne da seama ce este important pentru noi, sa ne constientizam valoarea si sa vedem clar situatiile de care trebuie sa ne desprindem.

“oportunitatile” deghizate sunt, de fapt, oportunitati pentru noi de a ne cunoaste mai bine, de a fi sinceri cu noi insine si de a ne opri pentru o secunda.

Uneori in spatele unui NU se deschide o imensa poarta pe care pot intra, in cele din urma, toate lucrurile pe care le blocai singur. Alteori un DA poate insemna sa inchizi o usa si tot ce ar putea intra pe-acolo.

Inca visez la o lume in care DA-urile si NU-urile pe care le rostim sa fie, cu adevarat, deschideri si blocari. Dar, viata nu e pictata doar in alb si negru ci in miliarde de alte nuante. Depinde doar de noi ce vom vedea in fiecare zi.

Uneori provocarile prin care trecem nu sunt despre a castiga ci despre a invata ca renuntarea poate fi cea mai importanta victorie. Pentru ca a recunoaste care este maximul tau, limita ta de cat se poate de bine si mult nu te face inferior sau superior celorlalti ci doar sincer cu tine. Si de la acel moment, de-abia, se deschid o multime de oportunitati. Poti realiza ca maximul tau nu va fi niciodata suficient pentru unii sau ca, de fapt, mai ai loc mult sa-ti dezvolti acel maxim in locul potrivit.

Lectiile noastre sunt despre a ne descoperi pe noi cu adevarat, despre a ne dezbraca de toate straturile pe care le purtam ca mosteniri de generatii sau le-am imprumutat de la altii si am uitat sa le inapoiem. Poate uneori sunt despre a ne forta mai mult decat credeam ca e posibil, doar pentru a ne demonstra cata putere exista in noi. Alteori sunt despre a ne opri, a respira adanc si a spune: Eu asta vreau!

Din nefericire, lectiile nu vin nici cu manuale de instructiuni si nici cu vreun barem sa stii ce puncte ai de atins. Te bazezi doar pe tine si pe instinct. Si, mai devreme sau mai tarziu, ajungi sa inveti sa te asculti, sa auzi mai tare soapta din interior si sa te increzi in ea.

Pentru ca, la final de drum, ramanem doar noi cu noi insine si in acea oglinda in care vom fi fortati sa ne uitam, vom regreta doar acele momente in care nu ne-am ascultat vocea din interior si nu am avut grija de sufletul nostru.

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *