sambata dimineata

cativa caini latrand de parca ar fi vrut sa trezeasca tot cartierul- lucru pe care l-au si reusit intr-o mare masura.
caldura si soare care dogoreste si arde totul in jurul lui inca de devreme dimineata, astfel ca preferai sa te ascunzi in spatele draperiilor sau jaluzelelor trase.
Guevara care se pregateste sa infloreasca din nou -prima oara in acest an. urmeaza o vara plina de flori de cactus.
linistea stranie a strazii, a orasului. parca toti locuitorii fugisera in alta parte. sau erau toti ascunsi in apartamente, cautand refugiu si relaxare dupa o saptamana de munca.
amorteala naturii. pana si vantul adia lenes, iar frunzele copacilor nu faceau niciun zgomot. doar cate o pisica mai mieuna a sambata si a rasfat, provocand latratul isteric al catorva caini nerapusi inca de caldura si de lene.
muzica de la Radio Romantic cantand in surdina pentru a nu tulbura linistea celorlalti vecini pe care ar fi fost tentant sa-i trezesti in acordurile unei melodii italiene vechi sau sa-i faci sa se ridice din pat direct dansand pe ritmurile ABBA -Our last summer.
haine aruncate in dezordine pe scaune si un bagaj inca nedesfacut complet in speranta ca poate curand urma o alta destinatie, o alta vacanta. unde? catre departe. catre altundeva.
gentile purtate si schimbate in fiecare zi a saptamanii stateau ca la expozitie, intrebandu-se care va fi castigatoarea acelei dimineti. mult albastru in diverse nuante printre haine si accesorii. cateva lanturi cu pandativele lor si bratari stateau pe noptiera in asteptare, dar in ultimul timp fusesera ignorate si mutate doar pentru a se sterge praful depus sub ele.
o perspectiva diferita asupra vietii de cand purta lentilele de contact -incredibil cat de usor se adaptase la ele si cat de simple pareau acum multe lucruri. poate era din cauza lentilelor sau pentru ca existase cineva care sa-i deschida ochii si sa-i dea acele explicatii pe care le cautase de atata timp. siguranta si certitudini inca nu avea, dar, intr-un fel nici nu si le dorea. expect the unexpected spunea un prieten. da…astepta imprevizibilul
colectia de reviste ELLE tot mai mare si fara un loc stabil pe care incerca sa o aranjeze undeva in ansamblul camerei. cartile asezate intr-un turn care devenea tot mai inalt si pe care nu reusea sa le termine. doar la doua se inchisesera copertele dupa pagina de final, dar nu-si reluasera locul din biblioteca pentru ca prefera sa le tina aproape, revenind des la pasaje sau la paginile lor.
nuferi infloriti intr-o vaza cu design clasic. ii muta intr-un vas transparent inalt si-l aseza in mijlocul camerei alaturi de vazele pline de nisip, pietre si scoici. avea propria plaja privata cu vedere la tot ce-si dorea.
agenda mov deschis in care incepea sa-i noteze tot mai atent prioritatile. o buburuza care ii soptea ispititor sa-si cumpere agenduta cu To Do list de la Colour. la cat costa era sigur ca avea sa-si prioriteze foarte clar actiunile pentru a nu rata paginile pe prostii.
un bonsai bucuros ca-si ascultase povestea in acea zi se intindea tot mai mult catre soare si mangaia cu frunzele sale o felicitare cu Turnul Eiffel zburand printre nori.
culori, muzica, soare, nuferi si scoici, visine si piersici, doi ochi albastri si doi ochi verzi zambind dintr-o poza incadrata de un camp de floarea-soarelui: cat de aproape e departe uneori. in alta parte, un arhipelag cu patru insule statea linistit inconjurat de ape albastre in care cazusera bucati de cer.
MIKA si melodiile preferate, inclusiv cea noua in franceza. trecuse deja un an si cate se schimbasera in acest timp. si cat de indepartata era vara trecuta. si cat de straina i se parea ea fata de cea de acum.
buna dimineata weekend!

Posibil sa va placa si ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *